Fascial Release

A Fascial Release Terápia elsősorban indirekt oszteopát technikákat alkalmaz; biomechanikai alapokon nyugvó komplex kezelési eljárás, ami mozgásszervi nehézségekkel kapcsolatban képes hatékony segítséget nyújtani.

A Fascial Release az oszteopátiás orvoslás filozófiáját alkalmazva az emberi szervezetet egységes dinamikus rendszerként szemléli, elismeri a struktúra és a funkció közötti egyértelmű összefüggést, és a szervezet önszabályozó, öngyógyító erejét erősíti az egyensúly létrehozásához. Ennek érdekében felhasználja a modern anatómiai és élettani kutatások eredményeit. Emellett a tapasztalatokra támaszkodva elismeri, hogy a struktúrális és funkcionális egyensúly helyreállítása kihat a pszichére és az ember érzelmi világára is.

A Fascial Release Terápiában alkalmazott módszerek:
Myofascial Release
Positional Release
Ligamentous Articular Strain - Balanced Ligamentous Tension
Strain - Counterstrain
Craniosacral Technique
Visceral Release
Functional Method

A FRT mozgásterápiás elemekkel segíti a kliensek otthoni egészségmegőrzését, fascia nyújtásokkal és mozgás általi fascia kioldásokkal, illetve a yoga elemekkel.

A Tonus Fascial Release a muszkuloszkeletális (izomzati, ízületi, fasciális, csontozati) rendszer kezelésével hat az emberi szervezet egészére, beleértve az idegi szabályozást, a keringést és az anyagcserét is. Lágy kezelési forma, mely kihasználja a szervezet homeosztatikus, öngyógyító mechanizmusait is. Az egyensúly és egészséges működés eléréshez elsősorban a testi funkciók helyreállítására törekszik. Az érintések és mozgatások által az emberi szervezet felé olyan aktiváló erőket közvetít, amik fizikális és idegrendszeri hatásmechanizmusokon keresztül kiegyenlítik a testben jelenlévő feszültségrendszert, valamint serkentő hatással vannak a belső mozgásokra, keringési és anyagcsere folyamatokra.