Aktuális tanfolyamok

Shiatsu II.
Február 17-től

Shiatsu I.
Február 24-től

Itt jelentkezz:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 70 259 08 35

A tanfolyamok helyszíne: Bp. III. Pacsirtamező utca 61.

Shiatsu képzés

A shiatsu terápia Japánból származó teljes körű gyógymód. Gyökerei a Hagyományos Kínai Orvoslásból származnak, de mivel a shiatsu földrajzilag egészen hosszú utat járt be a modern korban – Amerikán keresztül jutott Európába –, így számos nyugati technika beolvadt a kezelési metódusba.

A Tonus Shiatsu szakképzésben így megtalálhatod mind a tradicionális szemléletet, és kezelési formát, mind az Amerikában és Európán rá rakódott, hozzá kapcsolódó modern nyugati manuális technikák elemeit, mind a nyugati szemlélet ráhatását.shiatsu szakkepzes web

A shiatsu olyan gyógymód, mely egyszerre bír mély energetikai megközelítéssel, ugyanakkor felhasználja a legmodernebb anatómiai és manuálterápiás tudást. Ez talán annak is köszönhető, hogy már a módszer megalkotója, Namikoshi is erősen érdeklődött a nyugati, tudományos megközelítések irányába, és tanítványai – akik később oktatták is a módszert – szintén felhasználták a tudomány és a nyugati orvoslás eredményit. Jelenleg főleg a nyugati világban terjed, fejlődik a shiatsu. Végeredményben egy olyan energetikai szemlélet jellemzi a shiatsut, mely gyakorlatias, realisztikus, és a modern nyugati ember számára is befogadható, átlátható, értelmezhető.

 

A Shiatsu alaptanfolyam (egy hétvége, 2 és fél nap, 26 óra) során egy egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható egy órás, teljes testet érintő shiatsu masszázst tanulsz meg, mely tartalmazza a módszer legjellemzőbb fogásait. Emellett betekintést kapsz a shiatsuhoz kapcsolódó alapvető szemléletbe, illetve megtanulod az alapfogalmakat.

Az Shiatsu I. modul alkalmain (egy féléves periódus, 5 hétvége, 10 nap, 125 óra) megismered a kínai és japán orvoslás alapjait. Tematikusan, az öt elem alapján, megtanulod kezelni a tradicionális kínai meridiánrendszert, az emberi testet átszövő energiahálózat elemeit. Emellett számos kiegészítő technikát tanulsz testszerte, és elméleti szinten is felkészülsz a terápiás munkára. Az öt elem szerinti tanulás erősíti az önismeretedet, így saját személyiséged is sokat profitál a képzés során.
Ez alapvetően a tradicionális shiatsu terápia.

A Shiatsu II. modul alkalmain (egy féléves periódus, 5 hétvége, 10 nap, 125 óra) megtanulod a már megismert meridiánok kezelését más pozíciókban is, elsősorban oldalt fekvésben. Így egyrészt bővíted a technikai lehetőségeket, másrészt ismétlésre is van alkalmad. Továbbá új meridián lefutásokat is megtanulsz, a Masunaga meridián rendszerben, mely kifejezetten a japán gyógyászati hagyomány része. Ezen meridiánokat is több pozícióban kezeljük, hogy szabadságod legyen a kezelésekben. Emellett számos új technikát, kezelési lehetőséget sajátítasz el, betekintve többek között a szabad, rendszerektől független, intuitív energiamunkába is. A Shiatsu II. modul képzésén is tematikusan, az öt elem alapján tanulsz, mely tovább erősíti, méllyíti az önismereted, így saját személyiséged is sokat profitálhat a képzés során.
Ez már a zen-shiatsu terápia.

A Shiatsu III-IV. modul alkalmain (egy éves periódus, 9 hétvége, 23 nap, 240 óra + 1 vizsganap) megismered az emberi szervezet komplexitását, és multidimenzionális szinten dolgozol az ember test-lélek-szellem egységével. Egyrészt a tradícionális shiatsu mélyenergetikai munkáival dolgozunk. Másrészt az amerikai eredetű oszteopátia technikai tárházából tanulsz diagnosztikai és kezelési elemeket. Mindezt az objektív megközelítést átitatva a shiatsu gyakorlatias energetikai szemléletével.
Ez a tradícionális és a modern testmunka terápia szintézise, a Osteopatsu.

Az Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzést beépítettük a shiatsu oktatás tanmenetébe, így 200 óra shiatsu képzés után állítunk ki igazolást az ÁEEK felé az AMM tanfolyam elvégzéséről.

Ha még tovább szeretnél tanulni, ajánlom a Tónusban a fascia láncok tanfolyamot!