Aktuális tanfolyamok

Fasciák kezelése a masszázsterápiában
Május 10-11.

Shiatsu alaptanfolyam (hétköznap)
május 16-tól

Visceral Release
Május 25-26-27.

Scanning
Június 29-30., július 1.

Myofascial Release
Július 27-28-29.

Ligamentous Articular Release
Augusztus 3-4-5.

Itt jelentkezz!

+36 70 259 08 35

A tanfolyamok helyszíne: Bp. III. Bécsi út 88-90. fsz. 8.

Oktatóink

Demeter Péter
Oszteopát gyógymasszőr, Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, Shiatsu-gyógyász, buddhista tanító

Peti  

1998 óta foglalkozom testorientált terápiákkal.

2004-ben kezdtem tanulni shiatsut és do-in-t a Nemzetközi Shiatsu Iskolában, ahol 2008-ban szereztem "shiatsu-gyógyász diplomát", kiváló eredménnyel. 2008-ban az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetnél (ETI) tettem Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta vizsgát, kiváló eredménnyel.
2007 óta tanítok shiatsut, 2009-től 2012-ig a Nemzetközi Shiatsu Iskolában oktattam, 2013-tól saját Iskolámat, a Tonus Iskolát vezetem.
A shiatsuban elsősorban érzékenységet, kifinomultságot, rendszerszemléletet, gyakorlatias energia-munkát és szabadságot látok… és ezt adom tovább.

2007-ben a Magyar Iparszövetségnél Gyógy-masszőr képesítést szereztem. Dolgoztam Hévíz egyik gyógyászati központjában, főként mozgásszervi betegekkel. Több ezer masszázs, és sokféle mozgásszervi probléma kezelésének tapasztalata van mögöttem. 2007-ben találkoztam először fascia- és craniosacralis technikákkal és az oszteopát szemlélettel, ami azóta is meghatározza hozzáállásomat, munkámat. 2011 óta vagyok kapcsolatban Dr. Kovács Gellért oszteopata orvossal, akinél rendszerbiomechanikai oszteopátiát tanulok.
2009 óta tanítok fasciális és craniosacralis technikákat a shiatsu képzések keretein belül, 2013-tól tartok képzéseket Fascial Release és Craniosacral Release témában.
A Fascial Release Terápiában elsősorban precizitást, kifinomultságot, rendszerszemléletet, hatékonyságot, és szabadságot látok... és ezt adom tovább.

A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán végeztem buddhista tanítói szakon, kínai filozófia és fordítói specializációval, ami mellett jártam a jóga oktatói specializációra is.
Szakdolgozatomat "Zen mozdulat a gyógyászatban" címmel a shiatsu bemutatásáról írtam, sokéves terápiás és tanári tapasztalatom felhasználásával.
2002 óta gyakorlok Vipassana meditációt a megboldogult S. N. Goenka útmutatásai alapján. Számos elvonuláson vettem részt zárdai körülmények között, a napi gyakorlás ma már természetes része életemnek.

Egyéb tanulmányaim, amikből szintén felhasználok: tai chi, chi kung, Ohashiatsu, Shin tai, akupresszúra, dorn terápia, biodinamikus terápia, tiszta kommunikáció, szomato-dráma.
Folyamatosan képzem magam, hazai és külföldi terapeuták és orvosok vezetése mellett.

Tanáraim és inspirálóim: D.O. Philip Bingham, Dr. Buda László, Gerhard Dirschl, Dudás Sándor, Jászberényi Éva, Eva Maria Farkas, Dr Kovács Gellért D.O., Satya Narayan Goenka, Saul Goodman, Kun Szilvi, Rhizome LeeMadocsai Eszter, Págyi Páll Judit, Wataru Ohashi, Thomas Prett, Wilfried Rappenecker, Gertraud Schindelbacher-Ferteis, Mag. Christian Schnabl, Tarr Bence László, Mag. Herbert Wiesenhofer (abc sorrend)

…és természetesen a családom, és mindazon személyek, akiket kezelek és tanítok, hiszen tőlük folyamatosan tanulok.

Péter a teljes Shiatsu és Fascial Release képzésen oktat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parászka Gábor
Oszteopát gyógymasszőr

ParGab

Gábor a Fascial Release képzés Craniosacral Release és Visceral Release tanfolyamain, illetve a Shiatsu III-IV. képzéseken oktat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pákh Ildikó Csilla
Gyógymasszőr, Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, Shiatsu-gyógyász, fizioterápiás asszisztens, fitnesz instruktor

Pkh Ildi  

Pákh Ildikó Csillának születtem 1976-ban. Gyermek-, és fiatalkorom tapasztalatokban gazdag volt, versenyszerűen kézilabdáztam, teniszeztem és síeltem. Életem legfontosabb meghatározói a mozgás, a sport, az emberek, az emberi test és a természet szeretete. Tanulmányaimat közgazdászként kezdtem, majd egy évtized gazdasági-pénzügyi tevékenység után saját családom lett, és egészséggel kapcsolatos vállalkozásba kezdtem, ebben dolgozom jelenleg is. Munkám célja, hogy minél több emberrel megismertessem az emberi test működését és szeretetét, illetve támogassam őket nehezebb életszakaszokban, betegségükben. Munkám során az alábbi tanulmányaimat és tapasztalataimat használom fel:

  • Fitness Akadémia, csoportos fitnesz instruktor
  • Egészségügyi Továbbképző Intézet, természetgyógyász szak, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
  • Nemzetközi Shiatsu Iskola, shiatsu-gyógyász
  • OKTÁV Továbbképző Központ Zrt., fizioterápiás asszisztens
  • EFEB Felnőttoktatási Központ, gyógymasszőr
  • Zsigmond Király Főiskola, Közgazdász nemzetközi kapcsolatok szak, kommunikáció szakirány
  • International Business School – Budapest, Közgazdász gazdálkodási szak
  • Szent István Közgazdasági Szakközépiskola, pénzügyi előadó

Ildi a Shiatsu I. és Shiatsu II. képzéseken oktat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vurai Zsuzsanna
Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, Shiatsu-gyógyász

Gyermekkoromtól kezdve lenyűgözve tekintettem mindenre, ami a régmúlt távol-keleti kultúrájából elérhető volt hazánkban. Vonatkozik ez a mozgásművészetekre, kultúrára, gasztronómiára egyaránt. Az érdeklődésem nagyon sokáig maradt hobbi szinten.

1998-ban végeztem a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen mint kertészmérnök. Tanulmányaim ideje alatt azt kerestem, hogy mi módon tudok az embereknek segíteni. Így került a fókuszomba a gyógynövénytermesztés, melyet nagy lelkesedéssel tanultam. A diploma megszerzését követően más területen sikerült elhelyezkednem, így a vágyott iránytól eltávolodtam.

Vurai Zsuzsanna2005 őszén, az interneten „véletlenül” találtam rá a shiatsura. Ezt követően végeztem el a Nemzetközi Shiatsu Iskola Alaptanfolyamát, melynek alapján a családon belül és a szűk baráti körben végeztem kezeléseket. A gyermekvállalás miatt látszólag ismét félre kellett tennem a shiatsut, de ez idő alatt ért meg bennem az elhatározás, hogy ez az, amivel foglalkozni szeretnék. A gyerekeim fejlődése kapcsán felmerülő apróbb problémák tovább erősítették bennem az igényt a segítségnyújtás jelentőségére. Így 2011-2013 között elvégeztem a Nemzetközi Shiatsu Iskola szakképzését, majd a mesterképzést és 2013 őszén sikeres záróvizsgát tettem, aminek köszönhetően okleveles shiatsu gyógyásszá váltam.

A shiatsu számomra az emberekkel történő kommunikáció egy igen speciális formáját, valamint a kreativitás megélését jelenti. Érzékelésem minden szintjével a partnerre figyelve észlelem az ő testének jelzéseit és ebből kiindulva válaszként születik meg a jelen állapotra vonatkozó, egyénre szabott kezelés.

2012-ben a Magyarországon első ízben megrendezett Baba shiatsu I., majd 2013-ban a Baba shiatsu II. tanfolyamokkal bővítettem tovább ismereteimet. Saját tapasztalatból tudom, hogy az esetleges mozgásszervi, idegrendszeri problémák minél korábbi felismerése és kezelése mennyire meg tudja könnyíteni a családok mindennapjait. Ezekből az ismeretekből merítve szeretném minél több anyukával megismertetni a baba shiatsu fogásait, hogy azokat nap, mint nap alkalmazva a babákkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet tudjanak élni és a baba shiatsu segítségével tudják támogatni gyermekük testi, lelki és szellemi fejlődését.

Baba ujjakA baba shiatsuhoz szervesen kapcsolódik a kismama shiatsu, melynek különlegessége, hogy a normál lefolyású várandósság bármely időszakában végezhető, természetesen az adott állapotnak megfelelő technikákkal. A kezelés nem csak a mamának, de a babának is megnyugtató, harmonizáló élményt nyújt.
A baba shiatsu folytatásaként 2014-ben lehetőségem volt részt venni egy Magyarországon eddig egyedülálló baba akupunktúra (shonishin) tanfolyamon. A Shonishin egy olyan akupunktúrás technika, amelyben tűk helyett egy tompa eszközt használunk, és a gyermek testén meghatározott területeken, pontokon nagyon finom simító, dörzsölő és ütögető technikával kezelünk. Ezekkel a technikákkal tudjuk harmonizálni és erősíteni a gyermek életenergiáját, immunrendszerét.

2013-14-ben elvégeztem egy 9 hónapig tartó Robert St. John neve által jegyzett Metamorfózis terapeuta képzést. Ez a terápia az ember lelkét veszi kezelésbe, a gerinc reflexpontjain végzett finom simító érintésekkel oldja fel a fogantatásunk és megszületésünk közti időben elraktározott negatív érzéseket.

2015-ben sikeres szakmai vizsgát tettem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetnél Természetgyógyász – Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta szakon.

Zsuzsa vezeti a Shiatsu gyakorló napokat, illetve az ingyenes baba shiatsu klubot.