Aktuális tanfolyamok

Balanced Visceral Tension
Március 7.

Shiatsu alaptanfolyam
Május 29-30-31.

Itt jelentkezz!

+36 70 259 08 35

A tanfolyamok helyszíne: Bp. III. Bécsi út 88-90. fsz. 8.

Balanced Cranial Tension

Balanced: kiegyensúlyozott. 

Cranial(is): a farokcsont végétől a koponya tetejéig tartó, központi idegrendszerünket, annak hártyarendszerét, folyadékait, csontozatát magába foglaló önálló müködésű fiziológiás rendszer. 

Tension: feszültség

 

Tanfolyamainkon egyszerű, gyors, hatékony, biztonságos, pontos, nem számottevő erővel, könnyen kivitelezhető oszteopát szemléletű technikákat tanulhatsz testi fájdalmak, feszültségek felszabadítására a cranialis rendszer kezelésével. Ott is használhatod, ahol a manuálterápia, masszázs ellenjavallott. Megismered a biomechanikus, biodinamikus cranialis kezelés "képletét", valamint rápillanthatsz a leggyakrabban alkalmazott cranialis kezelési modellekre. Sokszínű technikai repertoárral térsz haza, amiből saját temperamentumodhoz leginkább illő, napi gyakorlatodba szabadon simuló eszköztárat építhetsz.

 

Mire jó ez a tudás?

Szeretnél családtagoknak, környezetednek, panaszokkal hozzád forduló vendégeidnek támogatást nyújtani? Néhány példa, ahol a módszer segít: lázcsillapítás, hasfájás, fejfájás, légúti megbetegedések, arcüreg gondok, fogcsikorgatás, kisebb-nagyobb sérülések, érzelmi egyensúlytalanság, mozgásszervi- és nyirokkeringés zavarok. A tanfolyam alatt nem csak tanulsz, saját testedben is tapasztalni fogod a kezelések előnyeit. Megerősít képességeidben, ha korábban dolgoztál már craniosacralis módszerrel, de nem érted, mi történik, hová nyúlj, vendégeid elért eredményei átmenetiek.

 

Neked szól, ha érdekel:

Tapintásod finomítása, fejlesztése.

A cranialis rendszer anatómiája.

Az agyi-gerincvelői folyadék keringése által keltett szöveti mozgások palpációja.

A cranialis rendszer diagnosztikai és kezelési lehetőségei.

A központi idegrendszert borító, tagoló membránrendszer tapintása, kezelése.

A koponyán, medencén, gerincoszlopon belüli és egyéb kapcsolódó lágyrészek feszültségének feltérképezése és kezelése.

A szöveti feszültségeken túl, folyadékrendszerben jelenlévő feszültségek oldása.

Az elsajátított technikákkal a szervezet öngyógyító, önszabályozó rendszerének támogatása.

Az átmenet biomechanikusból biodinamikus jelenlétbe.

 

Milyen képletekkel dolgozunk?

Csontozat, ízületek, izmok, idegek, folyadékok és mindezek kapcsolódó kötőszövetei.

 

A kurzusok célja elsősorban a koponyán és gerincoszlopon belül elraktározott feszültségek kioldása, a folyadékáramlás normalizálása, a koponyán belüli keringés javítása, a kötőszövetes állomány, izom, ízületi és az idegrendszer működésének feszültségmentesítése.  A cranialis rendszer egyensúlya hatással van az ideg-, csont-, izom-, nyirok-, légző-, hormonrendszerre, a szenzoros integrációs folyamatokra, valamint a vérkeringésünkre is.

 

Visszanyúlunk a gyökerekhez. Dr Andrew Taylor Still az oszteopát orvoslás alapítójának tanítványa William Garner Sutherland DO munkásságához, aki az 1930-40-es években a cranialis munkát önálló terápiává fejlesztette, ami az Osteopathy in the Cranial Field elnevezést kapta. 

 

Különleges szemléletmóddal dolgozunk, ami nem csak akkor lesz új  számodra, ha még nem találkoztál cranialis munkával. Az átadásra kerülő szemléletmód az életerőt, vitalitást hivatott támogatni, hogy az a testben akadályoktól mentesen kifejeződhessen.

 

 

Miről szól az BALANCED CRANIAL TENSION - ALAPOK?

 

Felépítünk egy oszteopát szemléletű hozzáállást

Megismered, vagy átismételheted a cranialis rendszer anatómiáját, működését, a testben keltett mozgások szabályszerűségeit

Játékos rávezető gyakorlatokkal kettes, hármas csoportokban fejlesztheted, finomíthatod tapintásodat

Megtanulod érzékelni a cranialis rendszerben dolgozó saját belső mozgást

Megismerkedsz a szervezet funkcionális középvonalával

Megérzed a rendszer nyugvópontját, megismered terápiás jelentőségét.

 

Neked ajánlom, ha most találkozol először a cranialis rendszerrel. Ha a hozzáállásodat alakítanád, vagy új nézőpontokat szeretnél.

 

Helyszín: Shantika Bp. VII. Thököly út

 

10. 19. Balanced Cranial Tension Alapok, a gyógyulást támogató kommunikációról egyszerűen

11. 16. Balanced Cranial Tension Koponya: csontozat, agyhártyarendszer

 

A tanfolyam anyagát a napi gyakorlatban működtetett saját megértéseim alapján állítottam össze. Jelentkezni, kérdezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a 20 4765046-os telefonszámon tudsz. A tanfolyam intenzív, reggel 9-18 óráig tart. Jegyzetet kaptok, aktív részvételetek szükséges.